Așteptări deja depășite privind înscrierile la Campionatele Naționale de powerlifting clasic, de la Iași! Peste 150 de sportivi s-au înscris deja la ediția din acest an a Campionatelor Naționale de powerlifting clasic pentru seniori, juniori I și II și Masters, atât la masculin, cât și la feminin, programată în premieră la Iași, în Sala Polivalentă, între 29 septembrie și 1 octombrie. Atractiva competiție este organizată de CS Flex Iași, într-un strâns parteneriat cu Consiliul Local Iași și Federația Română de Powerlifting.

21 de cluburi și-au înscris deja sportivi la competiția din Polivalenta ieșeană, distingându-se Carbyne Strength București (23 de participanți), Iron Team Ploiești (22) și Sindicatul Fierului Făgăraș (18). Așteptările organizatorilor au fost deja depășite privind numărul de participanți, iar Iașul va fi reprezentat de cei patru sportivi legitimați la CS Flex: Maria Ștefan (57 kg) și Georgiana Ema Balica (63 kg) vor concura la Senioare, în timp ce Mario Cotea (74 kg) și Ciprian Bulei (83 kg) vor participa la Juniori II.

Decanul de vârstă dintre sportivii înscriși până acum este Petru Borbely-Coroban (CS Cluj Crusaders – categoria de greutate 105 kilograme), care la 70 de ani va concura la Masters 4, dar s-a înscris și la Seniori, în timp ce, deocamdată, mezina competiției este junioara II, Cristina Rebeca Lohmuller (CS Caza Powerlifting Timișoara – 76 kg), care la doar 14 ani va participa și la Senioare.

„Deși organizăm în premieră un Campionat Național, vrem să ne achităm cât mai bine de sarcinile asumate, pentru ca sportivii să fie foarte mulțumiți. Vrem să beneficieze de toate condițiile pentru a putea obține rezultate notabile, poate vom asista chiar și la corectarea unor recorduri naționale. Ne dorim ca această primă ediție de la Iași să iasă foarte bine, deoarece ne-am propus ca în viitorul cât mai apropiat să putem organiza aici un concurs de mare anvergură, un Campionat European sau poate chiar un Campionat Mondial”, ne-a declarat Radu Preduchin, vicepreședintele CS Flex Iași.

Autor: