SPATELE # TRACŢIUNI

ŢINTA: Dorsalii superiori

Deşi este una dintre mişcările cel mai puţin folosite din arsenalul exerciţiilor pentru spate, tracţiunile vor face minuni pentru forma de V a spatelui tău. (Dacă nu poţi face mai multe repetări de tracţiuni, foloseşte o bancă pe care să te sprijini cu tălpile şi fă jumătăţi de repetare). Indiferent dacă faci tracţiunile complete sau numai jumătăţi, atunci când ajungi la epuizare (nu te mai poti trage în sus), aminteşte-ţi că mai ai forţă negativă, deci continuă setul astfel: Stând pe bancă, împinge-te uşor în sus cu picioarele pentru a ajunge în poziţia de vârf. Menţine puţin pozitia, apoi coboară încet spre bancă. Repetă mişcarea.

PORNIRE:

Apucă o bara orizontală fixă cu o priză largă, în pronaţie, şi înconjoar-o cu degetele mari pentru mai multă siguranţă. Corpul trebuie să atârne liber, braţele extinse complet, gleznele încrucişate înapoi – priveşte drept înainte.

ACŢIUNE:

Pentru a te ridica, trage din coate lateral. Contractă dorsalii până când bărbia depaşeşte nivelul barei. Menţine un moment poziţia de vârf şi apoi coboară spre poziţie de plecare.

ANTRENAMENTE. EXPERT PENTRU SPATE.

Tractiuni 4 (seturi) pana la epuizare***

*** Când nu mai poţi face o tracţiune corectă, foloseşte o bancă pentru a te ridica şi continuă cu negative până ajungi din nou la epuizare.

TRACŢIUNI LA HELCOMETRU
RAMAT CU GANTERA
RAMAT CU BARAŢ
RAMAT LA HELCOMETRU
TRACŢIUNI

Articol preluat www.fit4pro.ro