SPATELE # RAMAT LA HELCOMETRU

ŢINTA: Dorsalii inferiori

Un favorit al aproape fiecărui culturist, ramatul la helcometru din şezând te poate ajuta să concentrezi efortul pe diferite părţi ale spatelui în funcţie de lărgimea prizei. Dacă vei folosi o bara lungă şi o priză largă, în pronaţie, poţi lucra dorsalii superiori dar şi spatele median (romboizi, trapezi mediani). Folosirea unei prize înguste va pune accent mai mult pe fibrele dorsalilor inferiori. Ai grijă să tragi mânerele spre partea inferioară a abdomenului, apoi menţine contracţia maximă două secunde, revino şi repetă mişcarea. În partea negativă a repetării, cheia este de a nu mişca prea mult trunchiul şi de a ţine pieptul ridicat şi spatele drept. Nu permite spatelui să se curbeze pe parcursul exerciţiului.

PORNIRE:

Ataşează la cablu un mâner cu priza apropiată şi aşează-te pe bancă cu faţa spre greutate. Aşează-ţi tălpile pe platformă, iar genunchii să fie puţin flexaţi. Apleacă-te înainte pentru a apuca mânerele, păs-trându-ţi spatele drept şi pieptul ridicat. Lasă-te pe spate până când trunchiul este drept, iar braţele sunt perfect întinse.

ACŢIUNE:

Ţine coatele apropiate de corp în timp ce tragi mânerele spre abdomen. Încordează muşchii spatelui păstrând trunchiul drept şi capul în poziţie neutră.
Menţine poziţia de vârf timp de 1-2 secunde, înainte de a reveni la poziţia de plecare. Execută numărul de repetări indicat.

ANTRENAMENTE. EXPERT PENTRU SPATE.

Ramat la helcometru 4 (seturi) 10,8,6,4 2 (repetari)

TRACŢIUNI LA HELCOMETRU
RAMAT CU GANTERA
RAMAT CU BARAŢ
RAMAT LA HELCOMETRU
TRACŢIUNI

Articol preluat www.fit4pro.ro