POMPAREA PIEPTULUI – Îţi doreşti o serie de exerciţii care să lucreze pieptul din toate unghiurile?

Acest regim simplu şi eficient are tot ce e nevoie AI MAI AUZIT ASTA din partea noastră şi o spunem din nou – execută exerciţii care lucrează pieptul din unghiuri multiple atât cu mişcări de izolare cât şi cu exerciţii compuse. Ţi se pare că am exagerat? Dacă pieptul tău nu a atins progresele pe care le căutai, atunci încearcă acest program pre-epuizare pentru pectorali timp de câteva săptămâni.

Întâi, îndreaptă-te spre cablurile încrucişate. La primul set foloseşte cablurile puse la scripeţii de jos şi trage mânerele de jos în sus, concentrând efortul pe pectoralii superiori şi pe cei mediani. Depărtează puţin tălpile şi fă câţiva paşi înainte pentru a găsi unghiul care lucrează cel mai bine pentru tine. Ţine coatele îndoite pe parcursul seturilor pentru a lucra pieptul fără să soliciţi prea mult ajutor din partea tricepşilor.

După câteva seturi, adu o bancă orizontală la aparat. Aşează-te cu faţa în sus şi menţine coatele uşor îndoite în timp ce tragi mânerele deasupra trunchiului. S-ar putea să trebuiască să muţi banca puţin în faţă pentru a obţine o traiectorie maximă a mişcării şi o întindere maximă a pectoralilor.

În final, dă banca la o parte şi aşează-te în genunchi între contragreutăţile helcometrelor cu scripeţii ridicaţi la maximum. Adu mânerele direct în jos până sub nivelul taliei, ceea ce face ca efortul să se îndrepte spre pectoralii inferiori. Dacă îngenunchezi se poate să obţii o stabilitate mai bună, fără să-ţi faci griji în legătură cu echilibrul.

Acum că ţi-ai pre-epuizat pieptul cu exerciţiile de izolare, trece la împins. Pentru fiecare exerciţiu, asigură-te că alegi o greutate cu care să ajungi la epuizare cu numărul de repetări stabilit. După ce ţi-ai pre-epuizat pectoralii în acest fel, tu vei fi cel care a exagerat, dar vei avea cea mai bună pompare a pieptului de până acum.

PRE-EPUIZEAZĂ-ŢI PECTORALII

Foloseşte acest program timp de câteva saptamâni şi bucura-te de pompare.
Fluturări la cablu (de jos în sus) 3 * (SETURI) 10–15 (REPETĂRI)
Fluturări la cablu (orizontal) 3 (SETURI) 10–15 (REPETĂRI)
Fluturări la cablu în genunchi (de sus în jos) 3 ** (SETURI) 10–15 (REPETĂRI)
Împins cu gantere din înclinat 3 (SETURI) 8–10 (REPETĂRI)
Împins culcat orizontal cu gantere 3 (SETURI) 8–10 (REPETĂRI)
Împins cu gantere din declinat 3 (SETURI) 8–10 (REPETĂRI)

* nu include 1-2 seturi de încălzire ** nu este prezentat

Articol preluat www.fit4pro.ro