Antrenament specific: Pectorali (IV)

Împins declinat la aparatul Smith (culisant)

Aceasta este o alternativă mai sigură la împinsul declinat cu haltera; puteţi face această versiune şi fără partener.

Aşezaţi banca la distanţe egale între barele de ghidaj şi mutaţi-o înainte sau înapoi făcând câteva repetări fără greutate pănă găsiţi poziţia ideală. Bara trebuie să atingă partea inferioară a pectoralilor în poziţia de jos.

Apucaţi bara cu o priză mai largă bine decât umerii; antebraţele trebuie să fie perpendiculare pe podea când bara ajunge în poziţia de jos.

Coborâţi bara sub control pieptul extinzându-se; coatele trebuie să să fie îndreptate în jos şi lateral. Nu loviţi pieptul cu bara; împingeţi-o din nou spre poziţia de plecare.

SFAT: Aranjaţi banca într-o poziţie uşor declinată pentru a concentra efortul supra pectoralilor chiar sub partea mediană, şi folosţi o declinare mai accentuată pentru a pune accent pe partea de mai jos.

Crucea la cabluri încrucişate

Aşezaţi-vă la mijloc între scripeţii laterali şi circa 30 cm mai inainte. Aplecaţi-vă uşor înainte din şolduri şi genunchii puţin îndoiţi.

Apucaţi mânerele şi blocaţi coatele uşor flexate (dacă le extindeţi, aduceţi în acţiune tricepşii). Trageţi mânerele apropiindu-le pe traiectoria unui arc de cerc spre abdominalii inferiori.

Încrucişarea mâinilor creşte dezvoltarea zonei unde pectoralii se apropie, în special partea inferioară. Stoarceţi pieptul, apoi reveniţi încet spre poziţia de plecare. Repetaţi.

SFAT: Poziţia spre care aduceţi mânerele în faţa corpului determină care zonă a pectoralilor inferiori este lucrată cel mai mult. Schimbaţi această poziţie de la un set la altul sau de la un antrenament la altul pentru o dezvoltare optimă.

 

Antrenament specific: Pectorali

Antrenament specific: Pectorali (I)

Antrenament specific: Pectorali (II)

Antrenament specific: Pectorali (III)

Antrenament specific: Pectorali (IV)

 

Articol preluat de pe Fit4Pro.ro. Autor: BILL GEIGER – www.muscleandfitness.ro.