Antrenament specific: Pectorali (III)

Fluturări cu cabluri din culcat orizontal

Această versiune cu cabluri a fluturărilor vă permite să încrucişaţi mâinile în faţa voastră pentru a simţi uşor diferit mişcarea şi pentru a mări traiectoria mişcării.

Aduceţi mânerele în sus pe traiectoria unui arc de cerc. Ţineţi coatele uşor îndoite tot timpul.

Aşezaţi-vă corpul pentru ca umerii să fie pe aceeaşi linie cu scripeţii.

Permiteţi greutăţilor să vă tragă braţele mult în lateral, dar nu întindeţi prea mult umerii. Trageţi mânerele alături şi stoarceţi puternic pectoralii.

SFAT: Încrucişându-vă mâinile pe câţiva centimetri, aduceţi în acţiune mai mult pectoralii interni, în special atunci cînd menţineţi contracţia câteva momente. Alternaţi care mână să fie deasupra celeilalte de la o repetare la alta pentru a asigura o dezvoltare echilibrată.

Împins culcat cu priză largă

Folosirea unei prize largi reduce lungimea mişcării şi pune mai mult stres muscular asupra pectoralilor, în special partea extern-mediană, dar şi asupra deltoizilor.

Adăugaţi 1-2 seturi de împins culcat cu priză largă după împinsul culcat obişnuit, sau chiar alegeţi o zi în care să înlocuiţi împinsul culcat obişnuit cu versiunea cu priză largă.

Dacă nu aţi făcut niciodată împins culcat cu priză largă, nu treceţi prea repede la o priză prea largă – abordaţi o trecere treptată.

Coborâţi încet bara spre piept omoplaţii retrăgându-se. Odată ce bara a atins pieptul, împingeţi-o apoi către poziţia de plecare şi repetaţi.

SFAT: Folosirea unei prize mai largi decât cea obişnuită la împinsul din culcat pune un stres mai mare pe fibrele musculare externe şi trebuie să fie făcută la intervale regulate pentru a asigura o dezvoltare mai completă a pectoralilor.
 

Antrenament specific: Pectorali

Antrenament specific: Pectorali (I)

Antrenament specific: Pectorali (II)

Antrenament specific: Pectorali (III)

Antrenament specific: Pectorali (IV)

 

Articol preluat de pe Fit4Pro.ro. Autor: BILL GEIGER – www.muscleandfitness.ro.