Antrenament specific: Pectorali (I)

Fluturări cu gantere din înclinat

Aşezaţi-vă cu spatele pe o bancă înclinată şi apucaţi două gantere folosind o priză neutră (palmele privindu-se). Ţineţi greutăţile direct deasupra pieptului şi menţineţi braţele uşor îndoite pe toată durata mişcării.

Coborâţi ganterele lateral sub control, până simţiţi o întindere puternică a pectoralilor.

Faceţi o scurtă pauză, apoi contractaţi-vă pectoralii pentru a aduce greutăţile din nou deasupra pieptului printr-un arc de cerc larg, menţinând aceeaşi uşoară flexare a coatelor pe tot parcursul mişcării. Faceţi numărul de repetări indicat.

SFAT: Folosiţi un unghi mai mare al spătarului băncii pentru a lucra partea cea mai de sus apectoralilor; descreşteţi înclinarea pentru a muta stimulul spre o zonă mai de jos a pectoralilor superiori şi a zonei mediane.

Împins din înclinat

Mulţi consideră acest exerciţiu ca fiind cel mai bun pentru adăugarea de densitate serioasă pectoralilor superiori.

Culcaţi-vă cu faţa în sus pe o bancă înclinată la un unghi de 30-45 grade. Aşezaţi-vă tălpile pe podea sau pe suporţi.

Apucaţi haltera cu o priză în pronaţie (pe deasupra) mai largă decât deschidera umerilor.Luaţi bara de pe suporţi şi ţineţi-o direct deasupra părţii superioare a pieptului.

Coborâţi uşor bara spre pectoralii superiori. Fără a o lovi de piept, împingeţi cu putere bara spre poziţia de plecare. Faceţi o foarte scurtă pauză la vârf, apoi repetaţi.

SFAT: Mulţi oameni fac greşeala de a duce bara prea jos pe piept în timpul acestui exerciţiu. Cheia este de a coborî bara pe partea de sus s pieptului, direct în faţa feţei şi a bărbiei, pentru beneficii maxime.
 

Antrenament specific: Pectorali

Antrenament specific: Pectorali (I)

Antrenament specific: Pectorali (II)

Antrenament specific: Pectorali (III)

Antrenament specific: Pectorali (IV)

 

Articol preluat de pe Fit4Pro.ro. Autor: BILL GEIGER – www.muscleandfitness.ro.